Reklam

Yeni F-16 alımında sona yaklaşılıyor!

Türkiye'nin ABD'den yeni f-16 alımıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Sona yaklaşılan süreçle ilgili ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry L. Flake, Türkiye’nin son nesil F-16 Blok 70 savaş uçaklarını alması ve mevcut F-16 filosunu modernize etmesi konusunda bugün ileriye dönük önemli bir adım atıldı. ifadelerini kullandı.

Yeni F-16 alımında sona yaklaşılıyor!
06 Haziran 2024 - 23:05

Türkiye-ABD arasında F-16 trafiği devam ediyor. MSB larından yapılan açıklamada, "Satın alınacak F-16 Blok-70 ve modernizasyon kitleri ile diğer malzeme, mühimmat ve teçhizatın tedarik süreci daha önce açıkladığımız takvime uygun olarak olumlu şekilde devam etmektedir." ifadelerine yer verilmişti.

"BUGÜN ÖNEMLİ BİR ADIM ATILDI"

Bu gelişmenin ardından bir açıklamada ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry L. Flake'ten geldi. Büyükelçi gündemdeki konuyla ilgili, " “Türkiye’nin son nesil F-16 Blok 70 savaş uçaklarını alması ve mevcut F-16 filosunu modernize etmesi konusunda bugün ileriye dönük önemli bir adım atıldı. Bu, ABD’nin ulusal güvenliği, Türkiye’nin ulusal güvenliği ve NATO’nun birlikte çalışabilirliği açısından iyi bir adım." dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum