Reklam

YILDIZ;Kurban ibadetimizi ruhuna uygun bir şekilde yerine getirelim.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız ;Kurban’a ticaret mantığı ile bakmak, bir reyonunda içki satıp diğer reyonunda kurban eti satan marketlerden kurbanlık almak da kurban ibadetinin ruhuna terstir. dedi.

YILDIZ;Kurban ibadetimizi ruhuna uygun bir şekilde yerine getirelim.
15 Haziran 2024 - 01:00 - Güncelleme: 15 Haziran 2024 - 01:17

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız Kurban’ın Allah’a yakınlaşmak için yapılan bir ibadet olduğunu belirterek “Kurban Bayramı ibadet, sevinç ve paylaşma günleridir. Bu müstesna günleri Rabbimize yakın olabilmek için fırsata çevirelim” dedi.

Yıldız Ramazan Bayramı’nın ardından Kurban Bayramını idrak etmenin sevinç ve mutluluğu içerisinde olduğunuzu belirterek “Bayramlarımız her yıl Müslümanlık bilincimizi yenileyen, millet olma irademizi diri tutan; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, rahmet ve bereket dolu müstesna günlerdir. Kurban aynı zamanda İslam’ın temellerinden biri olan Hac ibadetinin önemli bir parçasıdır. Gerek Arafat’ta gerekse evlerimizde Yüce Rabbimize ellerimizi açıp insanlığın iyiliği için, Müslüman coğrafyada akan kan ve göz yaşının durması için, bilhassa Filistin’de yaşanan vahşetin son bulması için dua edelim. Bu müstesna günleri Rabbimize yakın olabilmek için fırsata çevirelim” dedi.

Yıldız mesajına şöyle devam etti:

Kurban, Hz. İbrahim ve Hz. İsmail’ce bir teslimiyetle bizleri Rabbimize yakınlaştıracak ve hayat yolculuğumuza ışık tutan Hz. Peygamber’in örnekliğinde iyiliğe, hayra ulaştıracak müstesna bir ibadettir. Kurban Bayramı, aynı zamanda böyle bir ibadetin kabulü için duyduğumuz arzunun ve Rabbimizle yakınlaşmamıza vesile olmasına dair beslediğimiz umudun da adıdır.Kurban ve Hac ibadeti bizleri hem Rabbimize, hem mümin kardeşlerimize hem de tüm insanlığa yakınlaştırmaya devam edecektir”

Bayram vesilesiyle darda ve zorda kalan Müslüman kardeşlerimizi, dünyanın muhtelif yerlerinde büyük acı ve ıstırap yaşayan, zulme uğrayan mazlum ve mağdur kardeşlerimizi asla unutmamalıyız. Onların yürek yakan durumlarına çareler üretmek, mazlumiyetlerini ortadan kaldırmak ve tekrar özgürlüklerine kavuşmaları için çaba göstermek Müslümanlar olarak hepimizin sorumluluğudur. Kurban Bayramı müminleri birliktelik şuuruna erdirmeli, mümin gönüller İslam’ın barış mesajını kavramalı ve ‘ancak müminler kardeştir’ düsturunca kardeş ve ümmet olma bilincine ermelidir.

Şunu da unutmayalım ki Kurban dini bir ibadettir ve dini kurullara göre alınıp, kesilerek dağıtımının yapılması gerekir. Hatta derisinin ve diğer kısımlarının değerlendirilmesi de dini kurallara göre olmalıdır. Kurban’a ticaret mantığı ile bakmak, bir reyonunda içki satıp diğer reyonunda kurban eti satan marketlerden kurbanlık almak da kurban ibadetinin ruhuna terstir. Kurban ibadetimizi de ruhuna uygun bir şekilde yerine getirelim.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin yurt dışındaki millet varlığımızın, gönül coğrafyamızın ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramlarını tebrik ediyor, bayramın başta ülkemiz olmak üzere alem-i İslam’ın ve topyekun insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları