Reklam

21. Kez Yetkili Sendika

Diyanet ve Vakıf Hizmet kolunda 81 ilde bu yıl da yetkili sendika olarak kendi rekorunu yineleyen ve zirvedeki yerini koruyan Diyanet-Sen 21. kez yetki bayrağını alarak emin adımlarla sendikal yolculuğuna devam ediyor.

21. Kez Yetkili Sendika
28 Mayıs 2024 - 17:14 - Güncelleme: 29 Mayıs 2024 - 23:09

Diyanet ve Vakıf Hizmet kolunda 81 ilde bu yıl da yetkili sendika olarak kendi rekorunu yineleyen ve zirvedeki yerini koruyan Diyanet-Sen 21. kez yetki bayrağını alarak emin adımlarla sendikal yolculuğuna devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç başkanlığında Diyanet hizmet kolunda görevli sendikaların üye sayıları tutanakla tespit edildi.

Buna göre Diyanet-Sen 89.034 üye sayısı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nda 21. kez, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde 811 üye sayısı ile 14. kez ve toplamda 89.845 üye sayısı ile 21. kez yetkiyi göğüsledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı verilerine göre şu anda   Diyanet çalışanından 109.587 erkek, 25.805 kadın ve toplamda 135.392 personel sendika üyesi. Diyanet-Sen aynı hizmet kolundaki diğer 25 sendikanın toplamına dahi büyük fark atarak Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışanlarının güvenlerini boşa çıkarmadığını bir kez daha ispatlamış oldu.

81 ilden tek tek gelen yetki haberlerinin ardından bu gün Diyanet İşleri Başkanlığı’nda imzalanan yetki tutanakları ile Diyanet-Sen zirvedeki yerini korudu. Türkiye sendikacılık tarihine yazdığı rekorunu 21. Yetki yılı ile taçlandırdı.

Diyanet-Sen’in, 81 ilin tamamında yetkiyi almasının, kamu görevlileri sendikaları arasında yüzde 62 sendikalaşma oranı ile en yüksek sendikalaşma oranına sahip sendika olmasının, 21. Kez yetki onurunu yaşamasının arkasındaki güç, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışanlarının Diyanet-Sen’e duyduğu güvendir.

Diyanet ve Vakıf görevlileri hak arama çabalarında, menfaatlerini koruma çalışmalarında Diyanet-Sen’i yetkin ve etkili görmektedir. Diyanet-Sen sevdası için emek veren, ter akıtan, il il, ilçe ilçe, köy köy teşkilatını gezen, onların dertleri ile dertlenen gece gündüz, kar kış, demeden bu dava için, Diyanet-Sen sevdası için ter akıtan Diyanet-Sen’in lider kadrosunun çalışmalarını takdir etmektedir.

Bizi büyüten, merkezinde güzel ülkemiz ve milletimiz olan büyük bir ideal; refah ve kültür seviyesi yüksek, demokratik, kardeşlik temelinde toplumsal bütünlüğünü sağlamış bir Türkiye idealidir. Bu ideal her türlü ayrımı, hesabı, kimliği, ayrışmayı, ötekileştirmeyi önemsizleştirmekte, eritmektedir. Biz bu duygu ve yaklaşımla bütün bir Türkiye’yi kucakladık, kucaklıyoruz. Türkiye ile birlikte büyük hayallerimiz, düşüncelerimiz, umutlarımız, amaçlarımız var. Bugün ulaştığımız sayının asıl ifade ettiği işte bu duygu, gönül ve ideal birlikteliğidir.
 

Diyanet-Sen’in kurulduğu günden bu yana, etkili ve yetkili sendika olma yolunda verdiği mücadele, yaptığı çalışmalar 15 Mayıs 2004’te genel yetkili sendika olarak Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olma hüviyetiyle daha da anlam kazanırken, sendikamız bugün hem nicelik hem de nitelik bakımından zirveden yeni ufuklara yolculukta yeni bir destan yazmıştır. Sendikacılığı bilimin ışığında eğitimle, kültürle, sanatla buluşturmayı başaran Diyanet-Sen Türkiye’de sendikacılığa bakışı da değiştirmiştir.

Bu itibarla, güvenleriyle gücümüze güç katan, üyelikleriyle örgütlülük noktasında kararlı tavır ortaya koyan tüm Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü görevlilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Emeğe değer katma, ekmeği büyütme, bütçedeki payı yükseltme, haklarımızı ve çalışma şartlarımızı insan onuruna uygun hale getirme mücadelemizde Diyanet-Sen’e güven ve destek veren 89.845 üyemizin her birine örgütlü gücü ve mücadeleyi büyütmek için gayret gösteren Diyanet-Sen teşkilatımıza gönülden teşekkür ediyoruz.

 Diyanet İşleri Başkanlığı yetki imza

 Vakıflar Genel Müdürlüğü yetki imza


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum