Reklam
Mesut AKDAĞ

Mesut AKDAĞ

Serbest Köşe
[email protected]

Mehmet Akif'ten bir Hatıra

13 Mart 2023 - 21:09

Berra okuldan aceleyle geldi. Gelir gelmez abisine bugün öğretmenin derste Mehmet Akif Ersoy hakkında bilgiler verdiğini, Mehmet Akif’in İstiklal Marşını yazdığını anlattı. Ayrıca İstiklal Marşının milletimiz ve Cumhuriyetimiz için çok önemli olduğunu ve bizim bağımsızlığımızın en büyük simgesi olduğunu söyledi. Dedi. 
Berra öğrendiklerini bir çırpıda anlattıktan sonra merakla abisine sordu. 
“Abi öğretmenimiz İstiklal marşının neden çok önemli olduğunu Mehmet Akif’ten blr hatıra ile açıklamamızı istedi. Sen bana yardımcı olabilir misin?”
“Elbette kardeşim. İstiklal Marşının önemini Mehmet Akif Ersoy’dan bir hatıra ile açıklayayım.”
“Çok güzel olur abi haydi anlat.”
“Mehmet Akif Ersoy hayatının son yıllarında Beyoğlu’nda Mısır Apartmanı’nda yaşıyordu. Çok hasta idi. Hastalığından çok halsizdi. Yatağından ancak yardımcısın yardımı ile kalkabiliyordu. Bir gün kendisini sevdiği arkadaşları ziyarete geldi. Aralarında çok güzel bir muhabbet oluştu. Konuşurlarken Kurtuluş Savaşından ve İstiklal Marşından söz açıldı. İstiklal Marşı denince Mehmet Akif’in heyecandan gözleri parlamıştı. Hastalığını unutmuş yatağından doğrulmuştu. Arkadaşlarına heyecanla bakarak coşkuyla konuştu:
“İstiklâl Marşı, bir milletin dirilişini anlatan şiirdir. O günler ne samimi ne heyecanlı günlerdi. İstiklal Marşı, milletin o günkü heyecanının bir ifadesidir. Bin bir musibet karşısında bulunan milletin, acılar içinde kurtuluş dakikalarını beklediği bir zamanda yazılan o marş, o günlerin kıymetli bir hatırasıdır. O şiir bir daha yazılamaz... Onu kimse yazamaz... Onu ben de yazamam...
Onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lâzım. O şiir artık benim değildir. O, milletin malıdır. Benim millete karşı en kıymetli hediyem budur..."
Berra, Mehmet Akif’in istiklal Marşı hakkındaki sözlerine çok duygulandı.
“Şimdi daha iyi anladım Mehmet Akif ve İstiklal Marşının milletimiz ve devletimiz için ne kadar önemli olduğunu ve İstiklal Marşının ne fedakârlıkla yazıldığını abi.”
“Evet, milletimizin çilelerini İstiklal Marşı çok güzel ifade eder. İstiklal Marşı Mehmet Akif’in milletimize değeri biçilmez bir hediyesidir.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum